Elsi liikkeellä

Perjantai  8.6.2018 - Sunnuntai 10.6.2018Keskustan puoluekokous

Ajankohtaista

MEP Elsi Katainen: Suomalaisen maaseudun ja EU:n vuoropuhelua entisestään tiivistettävä

Share |
11.05.2018

Tiedote 11.5.2018

Julkaistavissa heti

MEP Elsi Katainen: Suomalaisen maaseudun ja EU:n vuoropuhelua entisestään tiivistettävä

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen (kesk.) on tyytyväinen EU:n maatalousvaliokunnan jäsenten vierailuun Suomessa. Yhdeksän mepin delegaatio vieraili Kainuussa ja Pohjois-Savossa alkuviikosta.

- Vieraat tutustuivat kolmen päivän aikana monipuolisesti suomalaiseen maa- ja metsätalouteen. He pääsivät vierailun aikana keskustelemaan mm. tilojen talouden ahdingosta, petopolitiikasta, biotalouden mahdollisuuksista, eläinten hyvinvoinnista, kestävästä metsänhoidosta ja pohjoisen maatalouden erityispiirteistä, Katainen kertoo.

Kataisen mukaan vierailu osoitti sen, miten tärkeää suomalaisen maaseudun ja EU:n välinen vuoropuhelu on. Tätä on Kataisen mukaan entisestään tiivistettävä.

- Viesti tehostuu, kun eri maiden mepit pääsevät omin silmin näkemään Suomen erityisolosuhteet ja keskustelemaan paikallisen väen kanssa. Tämä lisää ymmärrystä puolin ja toisin. Samalla suomalaisen maaseudun vahvuudet ja tarpeet tulevat esille, Katainen painottaa.

Maatalousvaliokunnan jäsenenä Katainen iloitsee siitä, että vierailu saatiin Suomeen ratkaisevalla hetkellä. EU:ssa neuvotellaan parhaillaan rahoituskehyksistä sekä maatalouspolitiikan uudistuksesta.

- Maatalousvaliokunnan jäsenet saivat runsaasti eväitä Brysseliin. Meidän suomalaisten on tehtävä laajalla rintamalla töitä EU:n neuvottelupöydissä, että pystymme turvaamaan suomalaisen ruuantuotannon ja maaseudun elinvoiman, Katainen edellyttää.

- EU:n maataloustukiin suunniteltuja leikkauksia ei voi millään hyväksyä, kun ottaa huomioon suomalaisten tilojen kannattavuuden tällä hetkellä. Siksi töitä on tehtävä hartiavoimin, että saamme suomalaisten viljelijöiden kannalta ratkaisun, joka takaa ruuantuotannon tulevaisuudessakin koko Suomessa. Markkinat on saatava toimimaan myös reilulla tavalla, Katainen linjaa.

Euroopan parlamentin maatalousvaliokunnan jäsenistä koostuva valtuuskunta vieraili kolme päivää Suomessa. Valtuuskuntaa johti maatalousvaliokunnan puheenjohtaja puolalainen Czesław Adam Siekierski (EPP). Matkalle osallistuvat myös mepit Herbert Dorfmann (EPP, Italia), Manolis Kefalogiannis (EPP, Kreikka), Michela Giuffrida (S&D, Italia),Susanne Melior (S&D, Saksa), Jan Huitema (ALDE, Alankomaat), Maria Lidia Senra Rodríguez (GUE/NGL, Espanja) ja Martin Häusling (Greens/EFA, Saksa).

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen emännöi vierailua.

Lisätietoja:

Elsi Katainen

Euroopan parlamentin jäsen (MEP)

+ 358 505122362

18.05.2018MEP viikkokirje
17.05.2018Elsi Katainen neuvottelemaan elintarvikeketjun EU - lainsäädäntöä
11.05.2018MEP viikkokirje
11.05.2018MEP Elsi Katainen: Suomalaisen maaseudun ja EU:n vuoropuhelua entisestään tiivistettävä
11.05.2018EU-tukien kohtalo ratkeaa lainsäädäntöneuvotteluissa - leikkausesitysten vaikutuksia maatalouteen ei pidä vähätellä
04.05.2018MEP viikkokirje
03.05.2018Keskustan Katainen ihmettelee Kokoomuksen Kataisen maataloustukipuheita
30.04.2018MEP Elsi Kataisen vappupuhe
27.04.2018MEP viikkokirje
21.04.2018Suomalaisen maidon kivinen tie

Siirry arkistoon »